Veel gestelde vragen


Welke festivals organiseert Sfinks zoal?
Sfinks Animatie vzw organiseert twee festivals: Het eendaags festival Sfinks Mundial in mei, in juli is er het grote vierdaagse Sfinks Mixed.
Deze festivals zijn voor de bezoekers gratis en daarom rekenen we in alle gevallen steeds op een grote schare vrijwilligers.

Daarnaast staat Sfinks Animatie vzw ook in voor het programma van Zomer van Antwerpen. Ook coördineren ze het wereldwijde festivalnetwerk Forum of Worldwide Music Festivals.

Mag ik vrijwilligerswerk doen op Sfinks?
De meeste taken mogen ingevuld worden vanaf het jaar dat je 16 wordt.
Er zijn er enkele waarbij je aan bepaalde vereisten moet voldoen.
Om bij de cocktailbar of de inkom controle te helpen moet je minstens 18 jaar zijn.
Voor een bar moet je minstens 16 jaar zijn.
Verder heb je om bij ons te komen helpen geen bepaalde opleidingen of vaardigheden nodig maar deze zijn wel altijd mooi meegenomen natuurlijk.

Hoe schrijf ik mij in?
Dit doe je via de inschrijvingspagina op de website My.Sfinks.be. Als je nog geen profiel hebt aangemaakt of nog nooit hebt gewerkt op Sfinks kan je dit eenvoudig doen via die zelfde link. Daar kan je je gegevens ingeven. Daarna kan je aanduiden hoeveel en welke shifts je wil doen. Wij proberen steeds in de mate van het mogelijke rekening te houden met jouw voorkeuren. Hoe sneller je je inschrijft hoe groter de kans is dat je kan doen wat je wil doen.

Hoe weet ik op welke shifts ik ben ingeschreven?
Je krijgt na verloop van tijd een bevestigingsmail waarin vermeld staat welke shifts je toegewezen gekregen hebt.

Hoeveel shifts moet ik doen?
Op Sfinks Mundial is één shift voldoende. Meer shifts mogen altijd natuurlijk! Op Sfinks Mixed vragen we je minsten twee shifts per dag te doen. Je kan zelf kiezen hoeveel dagen je wil komen.

Hoelang duurt een shift?
Dit is sterk afhankelijk van welke job je doet maar de meeste shifts duren gemiddeld vier uur.

Ik wil graag met mijn organisatie/vereniging komen helpen op Sfinks. Kan dit?
Meedoen met je vereniging kan. Wil je hier meer informatie over, kan je best even een mailtje sturen naar medewerkers@sfinks.be

Wat moet ik doen als ik toch niet op mijn shift aanwezig zal kunnen zijn?
Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan medewerkers@sfinks.be. Hoe sneller wij op de hoogte zijn van je afwezigheid, deste sneller kunnen wij opzoek gaan naar vervanging.

Ik wil geen mails meer ontvangen van Sfinks.
Dit kan je gewoon laten weten aan medewerkers@sfinks.be. Dan wordt je op non actief gezet en zal je geen mails meer ontvangen. Als je terug wil komen helpen kan je ons dit laten weten en dan zetten we je weer op actief.

Wat krijg ik er voor terug?
Boven op een geweldige sfeer, een hoop nieuwe vrienden en gelukkige bezoekers krijg je credits om te drinken. Dit komt overeen met één drankje per uur. Bij meerdere shifts op een dag krijg je een eetbon waarmee je een maaltijd kan krijgen. Je krijgt toegang tot de backstage en de medewerkerszone. Op Sfinks Mixed krijg je ook de de mogelijkheid gratis op de camping te slapen. Daarnaast vragen we je om tijdens je shift een Sfinks t-shirt te dragen, deze mag je bijhouden. Om je te bedanken voor je inzet wordt je ook uitgenodigd op onze vrijwilligers BBQ en ons vrijwilligers bedankingsfeest.
Mensen die meewerken tijdens de opbouw krijgen een middagmaal + credits om iets te drinken. Kom je meer dan 3 dagen? Dan krijg je ook toegang tot de Sfinks Mixed backstagebar.

Welke taken kan ik zoal doen?
De taken zijn zeer uiteenlopen. Van het werken in de bar tot het koken voor artiesten. Van zodra je je inschrijft krijg je een volledig overzicht te zien.

Ik ben uitkeringsgerechtigd. Mag ik meewerken?
Ja! Zowel voor Sfinks Mixed als Sfinks Mundial is er een algemene vrijstelling. Er moeten geen documenten worden ingevuld.

Ik wordt zestien jaar in september. Mag ik al meewerken?
Neen! Je moet zestien zijn tijdens het festival.

Ben ik verzekerd ?
Sfinks verzekert arbeidsongevallen overkomen aan vrijwilligers en hun burgerrechtelijke aansprakelijkheid voor schadegevallen die aan derden worden veroorzaakt. Sfinks is niet verantwoordelijk voor ongevallen en/of diefstal.